jueves, 27 de diciembre de 2012

Espai Betútia 29-11-2012. 9-02-2013




Adelaida Murillo.





Teresa Costa





Glória Bosch





Assumpció Mateu.





Rosa Cortés 



Rufino Mesa, Alè i udols. Bronze, vidre i alè. 2011.
Col.laboren alumnes del departament d'història de la Universitat de Barcelona







Dolors Puigdemont- Balcó. Inoxidable, roba i vidre.

Exposició; presentació en vídeo.
http://www.youtube.com/watch?v=D0CstdepKrA&feature=youtu.be


viernes, 7 de diciembre de 2012

Un nom per a una exposició


Un nom per a una exposició




Es diu que una imatge val més que mil paraules. Però a vegades les paraules es converteixen en una imatge. A tall d’exemple: el nom de Barcelona és una imatge, més encara: una marca ben consolidada i no només en l’imaginari proper sinó també en l’imaginari mundial!

Aviat vam ser conscients de la importància de la imatge i del relat que aquesta imatge havia de contenir a l’hora d’anomenar el nostre projecte creatiu. Atesa la naturalesa del fil conductor de la nostra exposició, vam retrobar-nos, mentalment i visualment, amb l’impactant oxímoron ferida lluminosa, tot fent memòria de l’obra de teatre de Josep Mª de Segarra, La ferida lluminosa, donant a entenent que, com en aquesta obra dramàtica, una ferida és una ferida, però que a través d’alguna mena d’alquímia pot esdevenir ferida lluminosa. És a dir: agent i expressió de canvi, de transmutació de la realitat. Metafísicament parlant, això és també l’obra d’art.

Amb La ferida lluminosa, SL (inicials que indiquen que darrere el projecte hi ha un grup), donem nom a una exposició que és fruit de la personalitat artística dels seus autors, alhora que també vol constituir-se en un homenatge a un referent majúscul en la literatura catalana, un escriptor de bandera, un poeta i dramaturg excel.lent.